Doel

Onze missie

Omdat de field trial Labrador Retriever van oorsprong een jachthond is vinden wij het belangrijk dit ras op een goede manier voort te zetten door verantwoord te fokken volgens het beleid van de Raad van Beheer.  Het fokken is geen moeten, het gaat ons met name om het welzijn van de dieren, wel vinden we het natuurlijk prachtig dat we af en toe met een nestje een bijdrage kunnen leveren aan het in stand houden van de Labrador Retriever als jachthondenras! Onze teven hebben een goed, zacht karakter, kinderen zijn dol op hen. Ze groeien op de boerderij op en gaan mee met de jacht. Hebben dus genoeg mogelijkheid en kans om actief te zijn en te laten zien wat zij in huis hebben. 
De honden zijn geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland en zijn vrij van HD, ED en oogziektes. Bij het zoeken van een reu is dit tevens een vereiste. Ook zijn we lid van de NLV (Nederlandse Labrador Vereniging). Als baasjes zijn we trots en beleven veel plezier aan onze honden en hopen dat u dit straks ook kunt zeggen!

Fieldtrial

De Fieldtrial is een werklijn Labrador. Deze hond is meestal wat slanker en atletischer gebouwd dan de gewone huis- of showlabrador zoals de meeste mensen ze kennen. De Fieldtrial labrador wordt gekenmerkt door hun snelheid, dirigeerbaarheid, intelligentie, style en de grote ‘will to please’. Ze leren snel en apporteren al bijna van nature, daarnaast hebben ze door de slankere bouw van het ras meer uithoudingsvermogen. Dit maakt dat deze honden erg geschikt zijn voor de jacht en/of wedstrijden. De Fieldtrial is naast dat het een hond uit een werklijn is wel rustig en beheerst in huis. Verder zijn Labrador Retrievers sociaal, goedaardig en enthousiast. Dit maakt dat het fijn is om met ze te werken en ze makkelijk te trainen zijn.

 

Belangrijk voor toekomstige baasjes!

Activiteiten en training zijn een noodzaak; de hond is hiervoor gemaakt!
De hond moet niet te dik zijn en genoeg bewegingsruimte hebben!